Opstalverzekering

Deze verzekering verzekerd uw huis tegen schade als gevolg van brand, storm, inbraak etc. Deze verzekering is verplicht als u over een huis beschikt. Onroerend goed valt ook onder de opstalverzekering, zoals uw schuur, schutting, sanitair. Kortom, alles wat u niet meeneemt als u gaat verhuizen.

Wat is een opstalverzekeringĀ ?

Deze verzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzekerd uw huis tegen schade als gevolg van brand, storm, inbraak etc. Deze verzekering is verplicht als u over een huis beschikt, omdat de kans op brand een groot risico is.Voor velen is het vaak onduidelijk wat er precies onder de dekking valt. Onroerend goed valt ook onder de opstalverzekering, zoals uw schuur, schutting, sanitair. Kortom, alles waarvoor breek- en sloopwerk nodig is om het weg te halen. De precieze zaken van de verzekering zijn per verzekeraar verschillend. Er zijn ook mogelijkheden om de standaard dekking uit te breiden met een all-risk verzekering.

Garagebox

Huurt u ook een garagebox? Dan hoeft u deze niet op te nemen in de opstalverzekering. U kunt de garagebox verzekeren in de inboedelverzekering.

Herbouwwaarde

De premie van uw verzekering hangt voor een groot deel af van uw herbouwwaarde. Bij het afsluiten van een opstalverzekering moet je de herbouwwaarde van je huis opgeven. Dit is het bedrag is de waarde van je huis wanneer je het huis in de zelfde staat op dezelfde plek wilt bouwen.

Ook bij de opstalverzekering is een groot risico het onderverzekerd zijn als u niet de juiste herbouwwaarde doorgeeft. Bij schade kunt u hierdoor veel geld mislopen. Als u onderverzekerd bent, heeft u een te lage waarde doorgegeven voor uw opstal. Als gevolg hiervan worden niet al uw kosten vergoedt bij schade. Wilt u weten hoe u onderverzekerd zijn kunt voorkomen? Lees het hier. Online kunt u de herbouwwaarde berekenen met een herbouwmeter. Met deze meter kunt u de juiste waarde van uw opstal bepalen.