Soorten verzekering

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Iedereen maakt wel eens een situatie mee waarbij er schade aangericht wordt bij een ander. In principe vergoedt deze verzekering alle schades die u bij een ander aanricht (alleen als er geen sprake is van opzet). Deze verzekering is vaak aangeraden voor gezinnen met (jonge) kinderen. Maar ook in andere situaties kunt u deze afsluiten.

Ongevallenverzekering

Het kan iedereen overkomen: een situatie waarin u een ongeval meemaakt met een blijvende invaliditeit als gevolg. De ongevallenverzekering verzekert de financiële gevolgen hiervan.

Rechtsbijstandsverzekering

Wellicht heeft u weleens een conflict met u werkgever. U kunt als werknemer  overwegen om een rechtsbijstandsverzekering afsluiten. Deze verzekering biedt u dekking van de mogelijk hoge kosten die juridische stappen met zich mee brengt.

Opstalverzekering

Deze verzekering verzekerd uw huis tegen schade als gevolg van brand, storm, inbraak etc. Deze verzekering is verplicht als u over een huis beschikt. Onroerend goed valt ook onder de opstalverzekering, zoals uw schuur, schutting, sanitair. Kortom, alles wat u niet meeneemt als u gaat verhuizen.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt de kosten voor uw inboedel. Onder inboedel valt alles in uw huis dat u kunt verplaatsen. Van meubels tot servies. Kortom, alles wat u kunt verplaatsen. Het is belangrijk om bij u inboedel de juiste waarde te kiezen om onderverzekering te voorkomen.

Glasverzekering

In sommige gevallen is glasschade niet verzekerd in de opstal- of inboedelverzekering. Het is dan belangrijk om een glasverzekering te overwegen. U kunt dan besluiten of u een glasverzekering afsluit op basis van  het aantal kamers in het huis en de totale raamoppervlakte.

Zorgverzekering

Alle mensen in Nederland zijn verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Elke burger van 18 jaar en ouder is wettelijk verplicht tot deze verzekering. Het biedt u dekking voor de belangrijkste zorgverlening.

Kostbaarhedenverzekering

Beschikt u over kostbare goederen? Dan is dit wellicht wel een verzekering voor u. U kunt denken aan Antiek, schilderijen of lijfsieraden.

Autoverzekering

Als u eigenaar bent van een auto moet u hier een verzekering afsluiten. er wordt onderscheidt gemaakt tussen drie soorten: WA verzekering, WA + en de WA Volledige incasso. De WA dekt bij ongevallen alleen de kosten van de tegenpartij, de WA+ dekt de kosten van de tegenpartij en een aantal kosten van uw eigen schade. De WA Volledige Casco dekt de gehele schade van u en uw tegenpartij. Voor meer informatie over financiën autoverzekering kunt u een mail sturen. Ook voor verzekering auto buitenland kunt u contact opnemen of even op de website kijken.

Reisverzekering

Gaat u binnenkort op vakantie? U kunt u tijdens uw vakantie verzekeren voor uw eigendommen. Met een reisverzekering ga je verzekerd en zorgeloos op reis. Er wordt onderscheidt gemaakt tussen een doorlopende reisverzekering en een kortlopend reisverzekering. De doorlopende reisverzekering sluit u een maal per jaar af. U bent dan het hele jaar verzekerd. De kortlopende reisverzekering kunt ieder moment van het jaar afsluiten, om verzekerd op vakantie te gaan. Dit kan van een aantal dagen tot een aantal weken.