Vergelijken

U kunt niet kiezen tussen die tientallen verzekeringen: een begrijpelijke situatie. Gelukkig zijn er online tools om de verzekeringen te vergelijken. Op deze manier wordt het maken van de juiste keuze eenvoudiger.

Tips

Bij het vergelijken van verzekeringen is het verstandig om een onafhankelijke vergelijkingssite te kiezen. Deze tools sluiten geen verzekeraars uit of trekken geen verzekeraars voor. Een vergelijkingssite die een financiële beloning ontvangt van verzekeraars, kan deze producten aanprijzen en voortrekken.

Vaak wordt er alleen gekeken naar de premie per maand. U moet niet vergeten om te letten op de polisvoorwaarden van de verzekering. In deze voorwaarden staan de belangrijkste onderdelen van uw verzekering.

Aandachtspunten

Bij het gebruik van een vergelijkingssite kunt u een aantal dingen afvragen:

  • Welke aanbieders worden meegenomen in de vergelijking? Op sommige websites worden er slechts een enkele verzekeraars met elkaar vergeleken.
  • Op wat wordt er vergeleken? Veel vergelijkingstools maken een vergelijking op basis van alleen de prijs. Er wordt echter niet vergeleken op andere voorwaarden.
  • Is de vergelijkingssite onafhankelijk? Een vergelijkingssite die een financiële beloning ontvangt van een aanbieders, kan deze producten aan prijzen.

 

Premie

Misschien heeft u de juiste verzekering gevonden voor uw situatie, maar is de premie naar uw mening te hoog. Vaak kunt u de eigen risico verhogen, wat zorgt voor een lagere maandelijkse premie. Echter is het in sommige gevallen verstandig om de premie hoog te houden met de juiste dekkingen. Wanneer u kiest voor een lagere premie, kunnen enkele dekkingen worden weggelaten.