Afsluiten van een verzekering

Verzekeren voor uw auto, de kapotte vaas, uw leidingen: u kunt voor alles een verzekering afsluiten. Maar wanneer is het handig om een verzekering af te sluiten en wanneer niet? Hoe sluit ik een verzekering af? En bij wie? Op Maaspoortverzekeringen vind u al uw antwoorden.

Verzekeren of niet?

Naast de verplichte verzekeringen in Nederland kunt u helemaal zelf beslissen of u een verzekering wilt afsluiten of niet. Maar het is niet verstandig om voor alles een verzekering af te sluiten. Of het handig is om een verzekering af te sluiten hangt van uw persoonlijke situatie af. Bedenk van te voren wat de risico’s zijn waar u een verzekering voor wilt afsluiten, hoe groot de kans is dat risico’s voordoen en wat de gevolgen zijn. In sommige gevallen is het aantrekkelijker om zelf de kosten te dragen dan het afsluiten van een verzekering.

Hoe moet ik een verzekering afsluiten?

Voordat u een verzekering afsluit is het handig om de verzekeringen te vergelijken. Bekijk de pagina over het vergelijken van verzekeringen om een de juiste keuze te maken. Heeft u een keuze gemaakt? Dan kunt u de verzekering op verschillende manieren afsluiten.

Tegenwoordig is er de mogelijkheid om de autoverzekering online af te sluiten. Het voordeel is dat u meteen kunt zien of de verzekeraar u goedkeurt. Binnen een aantal minuten kun u verzekerd in uw auto rijden. Vaak krijgt u binnen een paar dagen de officiƫle bevestiging.

Vorige verzekering opzeggen

Na het afsluiten van een verzekering moet u er nog aan denken om eventueel uw vorige verzekering op te zeggen. Tegenwoordig kunt u dit maandelijks opzeggen en zit u niet vast aan een jaarcontract. Er kan echter wel een opzegtermijn zijn waar u rekening mee dient te houden. De opzegtermijn is verschillend bij alle verzekeraars.

Welke verzekering?

Er bestaan tientallen verzekeringen. Bekijk de verschillende soorten verzekering en bedenk welke risico’s uw wilt verzekeren. Bekijk de pagina over de verschillende soorten verzekeringen voor meer informatie.