Creditcards aanschaffen

Wat zijn Creditcards?

De meeste mensen weten wel ongeveer wat een creditcard is. Het kan gezien worden als een lening. u kan immers iets kopen met de creditcard, zonder dat u meteen over het bedrag moet beschikken. U kan de hele maand aankopen doen met de creditcard. Dit wordt aan het eind van de maand bij elkaar opgeteld en bij u in rekening gebracht. De aankopen van de afgelopen maand hoeft u dan pas te betalen. Wilt u meer weten over Geldzaken? Klik dan op de link.

Waarom zou u er een moeten hebben?

Het wordt steeds populairder, ook in Nederland. Zelfs bijna niet weg te denken voor sommigen. Het wordt vaak gebruikt bij het boeken van een vakantie of vlucht. Maar ook bij het online shoppen wordt het steeds gemakkelijker om de creditcard te gebruikt, bij sommige webshops zelfs vereist.

Ook in het buitenland is een creditcard handig, want in het buitenland kan u niet meer overal pinnen met een reguliere debetkaart. Met het gemak van de creditcard kunt u wereldwijd uw aankopen doen.

 Welke soorten creditcards zijn er?

Er zijn verschillende bedrijven die creditcards aanbieden. De Visa en de Mastercard zijn de bekendste aanbieders. Deze twee lijken ook erg veel op elkaar. Het enige verschil is dat de Visa meer geaccepteerd wordt dan de Mastercard. De Visa World Card en de Mastercard Classic zijn de creditcards die het vaakst gekozen wordt in Nederland. Het wordt gezien als de standaard creditcard in Nederland. Naast de genoemde creditcards zijn er nog meer aanbieders.

Visa Card

De Visa Card komt uit Amerika. Het bestaat eigenlijk uit twee delen. Een deel uit Amerika en de andere deel, Visa Europe. Het laatste is tegenwoordig een dochterbedrijf van de Visa. De Visa Card is een veel gekozen betaalmiddel in Nederland in de online aankopen. Het is overal ter wereld te gebruiken.

Een aankoop van de Visa Card gaat zoals een lening. De aankoop word betaald met de Visa Card. De bedragen van de aankopen van die maand worden bij elkaar opgeteld en aan het einde van de maand in rekening gebracht. Die rekening moet u dan binnen enkele dagen betalen.

Mastercard

Ook de Mastercard is een Amerikaans bedrijf. Ook de Mastercard is een veel gekozen betaalmiddel in Nederland.
De werking van de Mastercard gaat eigenlijk netzoals de Visa Card. De bedragen van de aankopen van die maand worden bij elkaar opgeteld en aan het einde van de maand in rekening gebracht. Die rekening moet u dan binnen enkele dagen betalen.